Website in NederlandsWebsite in English

...............................................................

Federweisser! Op dit moment (14 oktober) hebben we nog 10 flessen Federweisser. Hij is dus bijna op. Wil je 'm dit jaar nog proeven? Kom dan snel langs. Benieuwd wat federweisser is? Federweisser is de eerste wijn van het jaar. Wit van kleur, laag in alcohol en nog volop gistend. Een specialiteit uit de Duitse wijngebieden.

.............................................................

Beaujolais Nouveau. Op de derde donderdag in november en dit jaar is dat al de 16e word de beaujolais Nouveau gepresenteerd. Brecht doet ieder jaar mee met dit circus en schenken de Nouveau van Chateau Cambon van wijlen Marcel Lapierre. Lapierre was in de jaren '80 een pionier op het gebied van het maken van natuurwijnen. Natuurwijnen is een lelijke term voor wijnen waarbij bij het productieproces zoo min mogelijk wordt ingegrepen in de natuur. Geen kunstmest, weinig bestrijdingsmiddelen, maar ook later geen chemische foefjes in de wijn zelf. Wijn zoals het ooit bedoeld was. Wijn als natuurproduct in plaats van een laboratoriumproduct.

..............................................................

Loting WK voetbal. 1 december. Iedere 2 jaar zenden wij de wedstrijden van het Duitse elftal op het WK en EK voetbal uit. Op 1 december wordt er geloot met wie Duitsland in de poule zit. Voorpret!

............................................................. 


Vanaf eind november, als het steeds donkerder en kouder wordt , als de maan door de bomen schijnt en de regen of sneeuw tegen de ramen slaat zorgen we ervoor dat Brecht steeds warmer wordt. De eerste kerstversiering, Glühwein, winterse hapjes. Kortom 'Winterzäuber' in Brecht

............................................................
En verder vele kleine evenementen rondom bier en andere dranken. Hou voor de meest actuele informatie onze facebook pagina in de gaten.

.............................................................